Przed FL też.
(O2 FL]do włascicieli pakietu Dynamic lub sportowych siedzeń
Zwiń
X
-
Czy się nie opłaca to nie wiem. Ja jakbym miał jeszcze raz kupić Octavie to i tak bym wziął Pakiet Dynamic, bo wszystko rekompensuje trzymanie za zakrętach, a wystarczy znaleźć ogarniętego tapicera co to zrobi raz, a porządnie i będzie po kłopocie. Kolega _tm_ miał problem z fotelami, oddał do tapicera i już ma spokój z tego co pisał.
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez MihauKolega _tm_ miał problem z fotelami, oddał do tapicera i już ma spokój z tego co pisał.
Komentarz
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez TichySądzicie, że producent coś zmodyfikował od tego czasu?
_tm_, ile orientacyjnie kosztuje taka naprawa? Czy to bezpieczne, żeby "nieuprawniona" osoba grzebała przy poduszkach i czy nie powoduje to utraty gwarancji?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tichy"nieuprawniona" osoba grzebała przy poduszkach
każdy przeciętny tapicer czy blacharz grzebie przy poduszkach i to niejednokrotnie w autach ktorych cena jest kilkakrotnie wyższaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Tichy, to jest tak samo jak z felgami- jeździsz zmieniać koła do ASO?
co z gwarancją?- czytałeś warunki?
każda naprawa poza ASo powoduje utratę gwarancji na dany element
pytanie tylko czy ktoś zauważy że była dokonana naprawaprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Chyba problem pozostał i to nie tylko w pakiecie dynamic. Ja mam zwykłą O2 FL Ambiente z sierpnia 2010 i przy przebiegu ok. 7000 km pojawiło się to uszkodzenie. Zostało naprawione na gwarancji w ASO Carsed w Stojadłach (oprócz mojej mieli jeszcze dwie sztuki do naprawy). Po naprawie wygląda ok. Zobaczymy czy już problem się nie pojawi.Kiedyś były Octavie. Obecnie Toyota Auris TS FL 1.6 Valvematic i Toyota Yaris III 1.0 VVTi.
Komentarz
-
-
Czytajac ten wątek myślę co jest nie tak. Sam mam pakiet Red i właśnie jestem w aucie- mysle spra wdzę jak jest u mnie. Wysiadam otwieram drzwi i faktycznie jest takie "uszkodzenie" na folelu pasażera - przebieg 58 000 ale z boku rzadko żona siedzi, zrobię fotki i pokażę jak to wyglada. Przy najblizszej okazji bedę reklamował.
Co to wygody to rewelacja -można przejechać 500 km bez wysiadania i nic nie boli.
Mam okazje jeździć ostatnio letnim 3 passatem i tam siedzenia sa o wiele gorsze (bardzo wąskie w plecach)O III 4x4 2,0TDI Elegance+dynamic+amazing+GSM i inne
Poprzednia O II FL 2.0 TDI elegance + dynamic
Komentarz
-
-
I myślę, że to jedna z przyczyn, dla której nic nie zmieniono. Wielu użytkowników pakietu nie zauważa tego uszkodzenia. A przecież tu chodzi o bezpieczeństwo. Człowiek dopłaca i dostaje produkt wadliwy dodatkowo stwarzający zagrożenie (cholera wie jak się zachowa boczna poduszka w przypadku wypadku....)
Podsumowując - ja chyba podaruję sobie to "udogodnienie"...
Komentarz
-
-
zapomnieliscie dodac, ze pakiet dynamic charakteryzuje sie tez obnizonym zawieszeniem o 3cm Bardzo fajnie to wyglada…. Co wiecej auto jest sztywniejsze - czuc to zwlaszcza na 17calowych felgach._______________________
była Octavia II 2007 1.9 TDI BXE Elegance
jest Octavia II FL 2011 1.9 TDI BXE Elegance+Dynamic Silver
Komentarz
-
-
ostry82 a nie przypadkiem 1.5cm...
btw
kuchenne rewolucje?kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6
SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM
Komentarz
-
-
w opcji dynamic montowane są sprężyny Eibach (wiem bo mam orginał) i z tego co czytałem na stronie producenta ( przód obniża o 30mm, tył obniża o 30mm). Jakie springi są w RS - tego nie wiem._______________________
Komentarz
-
-
ostry82, szczerze mówiąc pierwsze słyszę, żeby w jakiejkolwiek wersji Octavii II montowano oryginalnie zawieszenie Eibacha ( -30mm u Eibach-a to będzie tzw. pro kit ); skąd masz takie informacje?
Wg tego co pamiętam to pakiet Dynamic w ogóle nie obejmował jakiegoś obniżonego zawieszenia ( tylko fotele, kierę i chyba inne wykończenie listew ozdobnych ), ale to musiałby ktoś potwierdzić, bo to dawno temu było.
BTW. Właśnie zauważyłem, że zrobiłeś niezły "odkop"; prawie 4 lata po ostatnim poście w tym temacie :shock: :shock: .
Ale jak już zaczeliśmy z tą zawiechą w Dynamic-u to skończmy, żeby była jasność na przyszłość...Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
tak, zgadza sie - Dynamic obejmuje: fotele kubełkowe zintegrowane z zagłówkami WORKS + obszycia(srebrną lub czerwoną nicią), kiera (3ramienna), inne listwy ozdobne i springi o których pisze. Wiem, bo mam swoją od nowości i wyposażałem ją pod siebie.
Dodatkowo podczas wizyty w ASO kierownik serwisu zainteresował się moim zawiasem i wszedł sobie u nich na stronke wpisał vin i potwierdził, że są to inne sprężyny (krótsze) niż w standardowej octavii II fl. Na springach pisze EIBACH.
*jednego tylko nie jestem pewien czy w skład Dynamic wchodził Sound System(12głośników) -nie pamiętam._______________________
Komentarz
-
-
ostry82, nie kojarzę, żeby ktoś na forum o tym wspominał ( ale może przeoczyłem ) a byłaby to dosyć ważna wiadomość, bo wtedy sam pewnie wziąłbym dla siebie Dynamic-a.
Możesz spojrzeć na naklejkę z kodami PR na pierwszej stronie książki serwisowej i podać jakie masz oznaczenie ( 3 znaki ) zawieszenia ( ostatnia pozycja w ostatnim rzędzie ); 2UA czy 2UC?Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
Komentarz